Kennis verbinden met onderzoek

Het CCE stimuleert onderzoek in en naar de eigen consultatiepraktijk. Daarnaast is een belangrijke doelstelling van het CCE om samenwerking te creëren tussen CCE en andere kennis- en onderzoekinstellingen in Nederland.

 

Ook draagt het CCE bij aan het verder uitdragen en toepasbaar maken van de uitkomsten van (wetenschappelijk) onderzoek onder zorgprofessionals. We gaan op zoek naar nieuwe vormen om die kennis te delen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij dr. Klaartje Klaver, telefoon: 06 - 13 032 938.

 

Consultatieonderzoeken

Het CCE wil nieuwe kennis over probleemgedrag op het spoor komen en deze laten onderzoeken. Rond een bepaald onderwerp verzamelt en analyseert het CCE eigen casuïstiek op zoek naar onderliggende verklaringsmodellen. Onderwerpen waarmee we aan de slag gaan zijn:

 

  • epilepsie en gedragsproblemen
  • fronto-temporale dementie

 

De uitkomsten van deze consultatieonderzoeken kunnen we als hypothese voorleggen aan een universiteit of kennisinstituut, waarmee we gezamenlijk verder wetenschappelijk onderzoek willen uitvoeren.

 

Evidence in het nieuws

Ook draagt het CCE bij aan het verder uitdragen en toepasbaar maken van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek onder zorgprofessionals. Een ander onderdeel van dit project is namelijk het delen van nieuwe wetenschappelijke kennis (‘evidence’) over probleemgedrag met zorgprofessionals in de langdurige zorg. We gaan op zoek naar nieuwe vormen om die kennis te delen, zoals een nieuwsuitzending via internet.