Geïntegreerde analyse en aanpak van probleemgedrag in de ouderenzorg (ST17.011)

CCE en dementieSpecialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en psychologen in de ouderenzorg worden regelmatig geconfronteerd met gedrag dat zeer moeilijk te verklaren en te beïnvloeden blijkt. We spreken dan van onbegrepen gedrag, moeilijk verstaanbaar gedrag of probleemgedrag.

 

Voor deze professionals bieden we dit najaar een tweedaagse cursus aan. Het thema is:

 

de analyse en aanpak van probleemgedrag gedrag in de samenwerking tussen specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en psychologen.

 

Uitgangspunt bij deze cursus is de CCE-visie op probleemgedrag, waarbij de context altijd een belangrijke factor is bij analyse en interventie.

 

Interdisciplinariteit

In deze cursus staan we ook stil bij het belang van interdisciplinariteit bij analyse en aanpak van probleemgedrag. Maar ook de samenwerking en afstemming met managers en teams komt nadrukkelijk aan de orde. Ten slotte besteden we aandacht aan de rol van medicatie.

 

Tijdens de cursusdagen werken we met casuïstiek van zowel het CCE als de deelnemers, om zo een optimale verbinding met de praktijk te maken. 

 

Lees het Programma op hoofdlijnen

 

Voor wie?

Artsen (specialisten ouderengeneeskunde), verpleegkundig specialisten en psychologen, werkzaam in de reguliere ouderenzorg, met name verpleeghuizen. 

 

Deze cursus is bij uitstek geschikt voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en psychologen die samenwerken in dezelfde organisatie, maar men kan zich uiteraard ook afzonderlijk van elkaar inschrijven.

 

Studiebelasting

Per lesdag moet u rekenen op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking). 

 

Data

De cursus vindt plaats op:

  • Dag 1: dinsdag 14 november 2017
  • Dag 2: donderdag 7 december 2017

 

Locatie

Buitensporig, Stationsplein 1, 4001 CP Tiel.

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 650,- inclusief cursusmateriaal en lunch.

 

Aanmelden

Meld u nu aan met dit formulier. Wij nemen dan spoedig contact met u op over de plaatsing. Deze cursus bieden we ook in company aan.

 

Lees hier de aanmeldingsvoorwaarden.

 

Contact

Neem voor inhoudelijke vragen en incompany-mogelijkheden contact op met Inge Anthonijsz (088 - 44 66 186). Met praktische vragen kunt u terecht bij Trijntje Veenstra (088 44 66 102).

 

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd is (12 punten) voor specialisten ouderengeneeskunde. Voor psychologen en verpleegkundig specialisten wordt accreditatie aangevraagd.

.

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Zie ook het Klachtenreglement Opleidingen en Cursussen.