Ondersteuning bij de uitvoering van het advies

Bij een consultatie geeft het CCE een advies op maat. Als het nodig en gewenst is, biedt het CCE ook tijdelijke ondersteuning bij de implementatie van het advies.

 

Verschillende vormen van ondersteuning

Deze tijdelijke ondersteuning kan op verschillende manieren geboden worden. Bijvoorbeeld door een casemanager op de werkvloer in te zetten. Wanneer er tijdelijk extra zorg nodig is boven op het best passende zorgprofiel, kan een zorginstelling of budgethouder meerzorg aanvragen bij het eigen zorgkantoor.

 

Meerzorg verkorte procedure (vervallen)

De verkorte procedure (MVP) is vervallen per 1-1-2017. De reden hiervoor is de wens van alle betrokken partijen om de meerzorgaanvragen te vereenvoudigen en te uniformeren. Door de verkorte procedure op te heffen verdwijnt deze afwijkende route en de bijbehorende formulieren / administratie.

 

Natuurlijk kan het nog steeds zo zijn dat er tijdens een consultatietraject van het CCE blijkt dat er tijdelijk extra zorg nodig is om de adviezen te implementeren. In die gevallen is de CCE-coordinator het eerste aanspreekpunt om gezamenlijk de aanvraag en het Meerzorgadvies te bespreken. 

 

Meerzorg aanvragen tijdens een consultatietraject