CCE en TOPGGz trekken samen op

CCE en TOPGGzDe meeste behandelingen in de GGZ hebben het gewenste effect. Soms stagneert de behandeling of slaat deze niet aan. Professionals kunnen dan consultatie of advies inwinnen of een second opinion vragen. Voor specifieke expertise en advies kunnen zij terecht bij het CCE of een TOPGGz-afdeling.


Omdat CCE en TOPGGz-afdelingen beiden consultatie & advies bieden, hebben we de mogelijkheden verkend om hierin samen op te trekken. In de praktijk blijkt dat er vaak al een lange voorgeschiedenis is voordat professionals consultatie & advies inwinnen bij het CCE of een TOPGGz-afdeling. Kunnen we de drempel verlagen zodat eerder consultatie & advies wordt gezocht?

 

Samenwerken

In april hebben we op het Voorjaarscongres van de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) samen met TOPGGz expliciet aandacht gevraagd voor de consultatie & adviesfunctie. Er is een gezamenlijke flyer gemaakt en de stands van beide organisaties stonden naast elkaar op de informatiemarkt.

Op 8 en 9 november presenteren we ons op dezelfde manier tijdens het Najaarscongres van de VGCt (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën). Dit zijn eerste stappen naar een verdere samenwerking op dit gebied.

Neem voor meer informatie contact op met Didier Rammers, programmaleider GGZ bij CCE, ....


Naar overzicht