Onbegrepen gedrag. Wat kan ik doen? Middagsymposia voor verzorgenden in de VVT

middagsymposia2018-vierkant

Breed kijken naar cliënten met dementie 

Dementie brengt vaak onbegrepen gedrag met zich mee. Alles kan daardoor moeilijker worden: dagelijkse verzorging, slapen, het samenzijn in de huiskamer. Wat kun jij doen om te zorgen dat het welzijn van deze cliënten en hun omgeving toeneemt?

 

Kom naar een van de middagsymposia!

 

Ervaring uit de praktijk

Het CCE ondersteunt zorgprofessionals bij complexe situaties in de langdurige zorg door middel van consultaties. De kennis en ervaring die we met deze consultaties opdoen, delen we graag met jou!

 

Breed kijken

Wanneer het CCE een consultatie doet, kijken onze medewerkers breed naar de situatie: wat is er precies aan de hand? Wij kijken daarbij altijd naar de context van de cliënt. Daarmee bedoelen we zijn omgeving,  maar ook zijn levensverhaal en de mensen om hem heen.

 

Van machteloosheid naar kracht

Afgelopen jaar namen vele verzorgenden deel aan een van de succesvolle middagsymposia  ‘Van machteloosheid naar kracht’.  Met hun ideeën en suggesties hebben we opnieuw een inspirerend programma opgesteld. Onze consulenten verzorgen vanuit hun praktische ervaring workshops waarmee je zelf aan de slag kan. 

 

Aanmelden

Schrijf je nu in met het online formulier (kies het formulier van de locatie waar je heen wilt gaan). De kosten voor deelname zijn € 75,- per persoon.

 

Programma

Vanaf 12.30 uur kun je terecht; om 13.00 uur start het programma. We hebben in iedere regio een boeiende spreker voor het plenaire programma.
Na een pauze zijn er twee workshoprondes door CCE-consulenten. We sluiten de middag omstreeks 17.00 uur af met een borrel.

 

De workshops

Je kunt twee workshops doen. Op het aanmeldformulier kun je jouw voorkeuren aangeven. We proberen daar zo veel mogelijk rekening mee te houden.

 

Je kunt workshops volgen over:

  • Omgaan met afweer tijdens zorgmomenten
  • Slaap bij ouderen
  • Onbegrepen gedrag door psychiatrische problemen
  • Sterk ontregeld gedrag door Frontotemporale Dementie (FTD)
  • Roepgedrag
  • Dynamiek in de huiskamer

 

Kies jouw locatie om het uitgebreide programma te zien:

 

Dit middagsymposium vond ook plaats op 17 april in Vught 


Er worden tijdens deze evenementen foto’s gemaakt waar wij zorgvuldig mee omgaan. Enkele van deze foto’s worden geplaatst op onze site.


Naar overzicht