Professionele Leergemeenschap voor managers in de gehandicaptenzorg

iStock-942611590Samen leren en inspireren

Als manager/teamleider in de langdurige zorg word je regelmatig geconfronteerd met ernstig en aanhoudend probleemgedrag van cliënten. In vrijwel alle gevallen gaat het daarbij om uiterst complexe situaties. Hoe ga je daar vanuit je eigen rol- en taakopvatting mee om ? Zijn er preventieve maatregelen die werken en zo ja, hoe implementeer je die binnen je organisatie?

 

Het CCE is een Professionele Leergemeenschap (PLG)  gestart waarin deze en andere vragen rond probleemgedrag aan de orde komen. Deelnemende managers, teamleiders, coördinatoren en consulenten, leren van elkaars  kennis en ervaringen, vergroten hun vakbekwaamheid en ervaren de voordelen van samenwerking tussen verschillende expertisegebieden.

 

De PLG bestaat zowel offline, in de vorm van bijeenkomsten, als online, in de vorm van een digitaal platform. Het platform biedt de mogelijkheid om snel, actuele inzichten met elkaar te delen en te bediscussiëren.

 

De volgende bijeenkomst van de PLG is op vrijdag 1 november, van 10.00 uur – 14.00 uur bij Amerpoort (Soest of Baarn) en heeft als thema: “Managen van de dynamiek van alledag in de zorg voor mensen met ernstig en aanhoudend probleemgedrag”. Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Wat is je eigen taak, rol en positie?
  • Afstand en nabijheid van managers –span of control?
  • Op welke wijze kunnen persoonlijk begeleiders in hun kracht gezet worden?
  • Hoe kan de zorg georganiseerd worden?
  • Wat is de invloed van de organisatiecontext op probleemgedrag?

 

Naast de inhoudelijke discussie staat er ook een rondleiding of een impressie op de locatie gepland, waar intensieve zorg geboden wordt.

Noteer ook meteen de daaropvolgende bijeenkomst in je agenda: vrijdag 6 maart 2020, van 10.00 – 14.00 uur bij de Passerel in Apeldoorn.

 

De bijeenkomst van vrijdag 1 november is vol, bij interesse meld je aan voor de reservelijst. 

 

Wil je meer informatie over de PLG neem dan contact op met Inge Anthonijsz, Projectleider Leren & Opleiden, (...). Direct aanmelden kan via Trijntje Veenstra (...).


Naar overzicht