Reactie op uitzending over isoleren van kinderen in jeugdzorg

Banner Jeugd AdobeStock_78708710Op 14 februari zond EenVandaag een reportage uit over het isoleren van jongeren in de jeugdzorg. Lees de reactie van het CCE op deze uitzending: 


Kinderen in Jeugdzorgplus instellingen zijn zeer kwetsbaar en hebben veel meegemaakt in hun leven. Vaak hebben zij overlevingsmechanismen aangeleerd zoals agressief of ander problematisch gedrag naar de ander en zichzelf. Er is veel deskundigheid binnen de Jeugdzorgplus instellingen, maar soms lukt het niet om de patronen in de interactie tussen kind en omgeving te doorbreken. Hulpverleners zien dan geen andere oplossing dan het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Het CCE is gespecialiseerd in vastgelopen hulpverlening bij ernstig probleemgedrag en kan meedenken met de betrokken hulpverleners, het kind en de familie om de vastgelopen situatie te doorbreken.

 

Op 5 juni organiseert het CCE samen met een aantal Jeugdzorgplus instellingen een minisymposium voor de behandelaars van deze instellingen. Doel is van elkaar leren en in gesprek gaan over thema’s, zoals van beheersmatig werken naar intensieve begeleiding.

 

Meer informatie over wat het CCE kan doen in de jeugdzorg


Naar overzicht