Rol CCE bij Meerzorg 2.0 geëvalueerd

CCE_RGB_groot_logoHet CCE heeft aan het onafhankelijke onderzoeksbureau DSP-groep gevraagd te onderzoeken hoe zorgaanbieders de veranderde rol van het CCE binnen de Proeftuinen waarderen. Ook zijn zij gevraagd naar hun aanbevelingen voor de toekomst. Dat heeft geleid tot het rapport Rol CCE bij Meerzorg 2.0.

 

Daarnaast hebben alle Proeftuinen Meerzorg 2.0 volgens afspraak hun NZa-evaluaties opgeleverd. Zowel de evaluaties als het rapport bevestigen het enthousiasme en de effectiviteit van de proeftuinenaanpak. Met de insteek op kwaliteit middels dialoog worden klinkende resultaten voor de cliënten behaald. Denk aan een afname van incidenten / vrijheidsbeperking / psychofarmaca en daarbij meer en zinvollere daginvulling.

 

Aan de organisatiekant zijn er positieve effecten op bijvoorbeeld toegenomen handelingsbekwaamheid, ziekteverzuim en personeelsverloop. Tenslotte is de participatie van cliënt(vertegenwoordigers) kwalitatief en kwantitatief verbeterd en wordt hoog gewaardeerd.

 

Om de geleerde lessen te borgen wordt er door NZa, ZN en het CCE met medewerking van enkele (leden van) brancheorganisaties en patiëntenverenigingen gewerkt aan een nieuwe meerzorgregeling en bijbehorende uitvoeringsprocedures voor 2019. Uiterlijk 1 juli 2018 moet dit leiden tot een nieuwe regeling meerzorg.

 


Naar overzicht