TeamUp: coaching en e-learning voor teams in de ouderenzorg

2_teamup_logo_payoffHet CCE introduceert een nieuwe kosteloze dienst voor alle teams van verzorgenden in de ouderenzorg: TeamUp. TeamUp is de combinatie van online leermodules over de achtergronden van probleemgedrag bij dementie én een coach die teams van verzorgenden begeleidt bij het doornemen van deze modules.

 

 

TeamUp is een sessie van een uur en vindt plaats op locatie van het team. De nieuwe dienst draagt bij aan kennisvergroting van verzorgenden en aan een positieve teamontwikkeling. CCE ontwikkelde TeamUp in het kader van het programma Waardigheid en Trots.


Scholing en teamontwikkeling in één

Verzorgenden herkennen in hun dagelijkse praktijk probleemgedrag bij dementie, maar weten niet altijd wat de onderliggende oorzaak ervan is. CCE produceert 12 e-learning modules voor verzorgenden over dementie en probleemgedrag. De modules zijn zelfstandig door te nemen, maar ook als team onder begeleiding van een coach. De combinatie van de e-learning en coaching is de nieuwe kosteloze dienst TeamUp. Door als team van verzorgenden bij elkaar te komen en de e-learning module onder begeleiding van een CCE-coach gezamenlijk te doorlopen, kunnen collega’s van elkaar leren. Doel van TeamUp is de onderliggende oorzaken van probleemgedrag bij dementie te achterhalen om zo een passende aanpak ervan te formuleren. Bijkomend resultaat is dat TeamUp bijdraagt aan een positieve teamontwikkeling.

 

Twaalf modules en een coach

In totaal komen 12 e-learning modules over probleemgedrag bij dementie online. De teams van verzorgenden bepalen zelf hoeveel en welke modules ze met de coach willen doornemen. Uitgangspunt voor het CCE is dat de teams de regie hebben en dus de situatie op de eigen locatie leidend is bij deze keuzes. Projectleider Yfke Froentjes: “TeamUp is voor elk team van verzorgenden weer anders. Natuurlijk, de e-learning modules zijn gelijk, maar elk team heeft een unieke samenstelling en unieke cliënten. De discussie over de thema’s pakt dus voor elke team anders uit. De coach zorgt ervoor dat het rendement van de e-learning modules maximaal is, omdat het teamgesprek zich altijd toespitst op de specifieke situatie op de locatie.” Alle TeamUp coaches zijn CCE-deskundigen met ruime ervaring in de ouderenzorg.

 

TeamUp en CCE

TeamUp is ontwikkeld door het CCE. Bij het CCE kunnen professionals en anderen terecht voor expertise over ernstig probleemgedrag bij cliënten in de zorg. TeamUp kan door alle teams van verzorgenden kosteloos worden aangevraagd via 088 – 44 66 100.  

 

Lees meer over TeamUp en bekijk de e-learning modules


Naar overzicht