Actueel

Baukje Schippers over nieuwe inzichten in het afbouwen van vrijheidsbeperking

Orthopedagoog en onderzoeker Baukje Schippers deelt op CCE Podium haar inzichten in het terugdringen van vrijheidsbeperking. Bekijk nu haar presentatie.

Lees verder

Wat CCE kan doen bij complexe eetstoornissen

In de Zembla-reportage 'Gegijzeld door anorexia' op 16 oktober is te zien hoe groot de impact van anorexia is op het leven van jonge vrouwen. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de mensen in hun omgeving is de situatie vaak schrijnend en lijkt deze uitzichtloos. 

Lees verder

CCE Podium: Karlijn Vermeulen over Medicatie-op-maat

Op CCE Podium vertelt CCE consulent en psychiater Karlijn Vermeulen over 'Medicatie-op-maat'. Bekijk alvast de trailer. Haar hele presentatie volgt op 10 oktober.

Lees verder

Nu online: René van Koningsbruggen over 'In beweging met vastgelopen teams'

Soms gelooft niemand er meer in... En toch is er perspectief. Durf te dromen!  Bekijk nu de presentatie van CCE consulent René van Koningsbruggen: 'In beweging met vastgelopen teams'. 

Lees verder

Nieuwe e-learning module online: Dementie en de relatie met familie

Er staat een nieuwe e-learning online voor verzorgenden in de VVT. In deze module wordt er gekeken naar het belang van open communicatie voor een goede relatie tussen de zorgverleners en de familie. En wat het effect hiervan is op het probleemgedrag. 

Lees verder

Nu online: Karel de Corte over 'Moraliteit in opvoeding en hulpverlening'

Op CCE Podium vertelt orthopedagoog en CCE consulent Karel de Corte over 'Moraliteit in hulpverlening en opvoeding'. Zijn presentatie is nu online te bekijken.

Lees verder

Victor Kouratovsky: We zijn allemaal cultureel 'ingewikkeld'

Klinisch psycholoog en CCE consulent Victor Kouratovsky is gespecaliseerd in culturele psychiatrie. Op CCE Podium spreekt hij over culturele 'inwikkeling' en het bufferen van stress.

Lees verder

Nieuwe e-learning: Dementie en de fysieke omgeving

Er staat een nieuwe e-learning online voor verzorgenden in de VVT. In deze module beantwoorden we de vraag: welk effect de fysieke omgeving op de cliënt heeft en hoe je hier met kleine aanpassingen mee om kan gaan. 

Lees verder

Organisatieaspecten van invloed op probleemgedrag? Conclusie uit tweede deel CCE promotieonderzoek

Uit het tweede deel van het CCE promotieonderzoek blijkt dat organisatieaspecten van invloed zijn op probleemgedrag.

Lees verder

Probleemgedrag bij mensen met EMB

Het CCE is regelmatig betrokken bij het zoeken naar perspectief bij complexe zorgvragen van mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). En toch vermoedt Carla Wikkerman dat het CCE in kwantitatieve zin nog meer zou kunnen bijdragen. 

Lees verder