Actueel

Good Practice Idris: Tussen die grenzen vond ik mijn vrijheid terug

Video-interview met Wil Verhoeven en Geert van Iersel van Idris. Deze organisatie presenteerde een Good Practice tijdens Kijken in de Context.

Lees verder

Good Practice De Eikenhof: in het bos en niet in de separeer

Video-interview met Sebraine Meijerink en Maykel Ottens van Zorgboerderij De Eikenhof. Deze organisatie presenteerde een Good Practice tijdens Kijken in de Context.

Lees verder

Good Practice Baalderborg Groep: Herstel van het gewone leven

Video interview met Helma Stroot en Wilma Slomp van De Baalderborg Groep. Zij presenteerden een Good Practice tijdens Kijken in de Context.

Lees verder

Terugdringen van vrijheidsbeperking: de lat ligt steeds hoger

Wat ziet het CCE - drie jaar na Brandon - als het gaat om het terugdringen van vrijheidsbeperking bij cliënten met ernstig probleemgedrag? Het CCE signaleert dat steeds meer instellingen in de langdurige zorg ‘nee’ zeggen tegen vrijheidsbeperking en op zoek gaan naar andere oplossingen. De lat ligt steeds hoger in de zoektocht naar alternatieven en een beter perspectief voor cliënten.

Lees verder

Kijken in de context: De Krant

Kijken in de context: het effect van de organisatie op moeilijk verstaanbaar gedrag. Dat was het thema van de werkdag die op 21 november 2013 plaatsvond in Utrecht. Er is een digitale krant verschenen met alle highlights van deze dag.

Lees verder