Actueel

Het kan tóch! van Gerben Bergsma op CCE Podium

Bekijk de presentatie van Gerben Bergsma op CCE Podium: Over deceptie, hoop en verandering in complexe zorgsituaties en de dynamiek in een team.  

Lees verder

Op de kaart in de GGZ

De GGZ is in beweging! De thema's die zijn opgediend tijdens het Themadiner leverden veel gespreksstof en ingrediënten op.

Lees verder

'Onbestaanbaar waar' van Aafke Scharloo op CCE Podium

Seksueel misbruik komt veel voor en de gevolgen zijn groot. Denk aan trauma, verstoorde relaties en gedragsproblemen.

Lees verder

Doorbreek het patroon bij mensen met FTD

Frontotemporale dementie is een vorm van dementie die vaak probleemgedrag met zich meebrengt. Het is FTD Awareness week van 25 september tot en met 2 oktober. 

Lees verder

Expertise naar kwetsbare kinderen en niet andersom

Op 5 juli opende De Volkskrant met een artikel over het in de zorg rondpompen van 'moeilijke' kinderen, geïllustreerd met het schrijndend verhaal over Nicole. In het belang van het kind is het beter expertise tijdig beschikbaar te stellen thuis of dichtbij huis.

Lees verder

Wat doet het CCE in de Jeugdhulp?

‘De jeugdhulp is inmiddels bekend terrein voor het CCE. Als zorgprofessionals vastlopen met een kind is er altijd sprake van ernstig probleemgedrag en ingewikkelde problematiek’, zegt Alice Padmos, regiodirecteur CCE. 

Lees verder

‘Bewust leren kijken naar je eigen gedrag’

‘Kijk op de Praktijkbijeenkomsten’ zijn onderdeel van het landelijke programma Waardigheid en trots dat als doel heeft de verpleeghuiszorg te verbeteren. Verslag van zo'n bijeenkomst waarin leren en reflecteren centraal staan.

Lees verder

Nieuwe regiodirecteur Noord Oost

Per 1 juli is Marjan Boertjes bij het CCE gestart als regiodirecteur voor Noord Oost. 

Lees verder

Nieuw CCE Magazine: Focus op jeugd

Het nieuwe CCE Magazine staat geheel in het teken van de Jeugdhulp.

Lees verder

Jaarverslag 2015: Meer doen met expertise

'Meer doen met expertise' is het thema van het jaarverslag 2015. Afgelopen jaar heeft het CCE veel werk gemaakt van het ontwikkelen en overdragen van expertise.

Lees verder