Congresparade Anders kijken naar 'Probleemgedrag'

Congresparade ProbleemgedragOmgaan met complex gedrag in de dagelijkse zorg

 

Op maandag 26 november vindt de Congresparade Anders kijken naar 'Probleemgedrag' (herhaling van 28 mei) plaats in De Werelt in Lunteren. Een Congresparade is een nieuwe, interactieve vorm van een congres. StudieArena organiseert dit samen met het CCE voor zorgprofessionals in de ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg.

 

Gedrag en omgeving

Zorgverleners in de langdurige zorg krijgen regelmatig te maken met gedrag van bewoners waar ze niet goed mee uit de voeten kunnen. Het gedrag hangt nauw samen met prikkels uit de omgeving en het welbevinden van de bewoner. Mogelijk kunnen cliënten geen woorden geven aan hun gevoelens en uit zich dit in zogenaamd complex gedrag. Tijdig anticiperen op dit gedrag vraagt een andere
manier van kijken.

 

Wat vraagt het van jou?

Welke omgevingsfactoren beïnvloeden het gedrag? Hoe kan je omgaan met claimend, ontremd en dwaalgedrag? Maar nog beter, hoe kan je  stemmingswisseling vroegtijdig herkennen en hier adequaat op inspelen, zodat je complex gedrag kunt voorkomen? Hoe kan je daarbij interventies als bewegen, muziek en complementaire zorg inzetten? En in het bijzonder; wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional?


Deze vragen staan centraal op de Congresparade Anders kijken naar
'Probleemgedrag' van StudieArena i.s.m. het CCE)  op 26 november 2018 in De Werelt in Lunteren.

 

Kracht van de beleving

De Congresparade is een uniek evenement met een mix van inspirerende  presentaties en een paradeprogramma vol met kennis- en ervaringssessies.
Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken! De belevingsparade is een doorlopend programma. Stel op de dag zelf je programma samen door een keuze te maken uit meer dan 35 verschillende sessies in verschillende werkvormen, van ervaringssessies tot persoonlijke coaching. Tussendoor is er alle ruimte om te lunchen en collega's te ontmoeten. 

 

Meer informatie en inschrijven (StudieArena)

 

Terug naar overzicht