Waardigheid & Trots: 'Succes ervaringen in omgaan met probleemgedrag'

WaardigheidentrotsNa de succesvolle eerste ‘Dag vol Waardigheid en Trots’ in het najaar van 2018, presenteert het CCE nu de tweede editie op 4 juni 2019, met een programma speciaal toegesneden op verzorgenden, verpleegkundigen en medewerkers in de huiskamer. Het wordt een dag met inspirerende voorbeelden van succesvolle projecten en methoden die zijn voortgekomen uit het programma Waardigheid en Trots. Schrijf je meteen in, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
 
Het CCE organiseert de dag in samenwerking met de zorgorganisaties Maria-oord, Envida, Joriszorg, Coloriet, De Wever en ZINNzorg.
 
Laat je inspireren
Er zijn volop succeservaringen als het gaat om omgaan met probleemgedrag. Op 4 juni laten we hiervan voorbeelden zien en gaan we met elkaar het gesprek aan over hoe deze voorbeelden ook jou kunnen helpen in de praktijk van alledag in het verpleeghuis. Het programma is heel divers: van het belang van het levensverhaal tot slaapproblemen en van scholing door e-learning tot coaching en preventief werken. En zo veel meer!
 
Kom ook!
Deze dag is speciaal bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen die werken met bewoners in verpleeghuizen. Er zijn workshops die ook interessant zijn voor medewerkers in de huiskamers, bijvoorbeeld welzijnsmedewerkers en gastvrouwen. Sluit het programma aan bij je werk en je interesses, dan ben je van harte welkom.
 
Centrale locatie
De dag vindt plaats op 4 juni 2019 in het Muntgebouw in Utrecht (Leidseweg 90, 3551 BG Utrecht), van 10:00 tot 17:00 uur. Deze centrale locatie is zowel per auto als per openbaar vervoer goed te bereiken.
 
Programma ochtend
De inloop is vanaf 10.00 uur. Er staan in de ochtend een aantal plenaire lezingen op het programma, waaronder die van:
 
Hassan Bakir; hij is deskundige van het CCE en geestelijk verzorger en komt veel in situaties bij mensen met verschillende culturele achtergronden. Soms ontstaan er misverstanden of zelfs conflicten tussen zorg en familie, onder andere bij palliatieve zorg.
 
Werner van de Wouw, deskundige van het CCE en geestelijk verzorger/ethicus. Hij zal ingaan op het onderwerp ‘hoe mensen men dementie zin geven aan hun eigen leven. Hun levensverhaal vertelt daar over. Voor zijn werk als begeleider in gesprekken en rituelen is dát het uitgangspunt.
 
Programma middag
In de middag kun je tijdens twee rondes kiezen uit 7 verschillende workshops. Lees de beknopte beschrijvingen, geef je voorkeur op voor de workshops die je het meest aanspreken en schrijf je vandaag nog in. We sluiten plenair af met een bijdrage van het CCE en een borrel.
 
Uiterlijk week 21 ontvang je de definitieve workshopindeling en verdere praktische informatie.
Je deelname is kosteloos dankzij een subsidie van Waardigheid & Trots. Om zoveel mogelijk verschillende organisaties de kans te geven deel te nemen, geldt er vooralsnog een maximum van 6 inschrijvingen per organisatie.
 
Klik hier voor de workshops
Klik hier om direct in te schrijven

 

Terug naar overzicht