Cursus Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag

Deze cursus is bedoeld voor academici die werkzaam zijn in de gehandicaptensector, jeugdsector,  GGZ of de VVT.

 

Emotionele ontwikkeling is een belangrijke invalshoek om probleemgedrag te verklaren en te begrijpen.

 

De cursus is bedoeld voor academici die werkzaam zijn in de zorg en in hun werk te maken hebben met ernstig en langdurig probleemgedrag. Er wordt ingegaan op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van emotionele ontwikkeling.

 

Alhoewel het concept ‘emotionele ontwikkeling’ in de Nederlandse gehandicaptenzorg is ingeburgerd begint dit ook binnen de jeugdhulp, de GGZ en de VVT bekendheid te krijgen.

 

Deelnemers maken tijdens deze cursus kennis met verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling. Op een interactieve manier wordt de dialoog hierover gevoerd. Het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling staat centraal.

 

De docenten beschikken over zowel theoretische als praktijkgerichte expertise. Deze cursus gaat uit van de CCE-visie op probleemgedrag.

 

Voor wie?

Orthopedagogen, psychologen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn in de zorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag.

 

Lees het Programma op hoofdlijnen

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Data

De cursusdata zijn op 11 februari, 3 maart, 17 maart en 14 april 2020. 

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 1135,- inclusief digitaal cursusmateriaal en lunch. Exclusief eventueel aan te schaffen boeken.

 

Aanmelden

Meld je aan met dit formulier (via RINO groep). 
Deze cursus bieden we ook incompany aan.

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117).  Voor incompany mogelijkheden kun je terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186). Voor praktische vragen kun je je richten tot de RINO groep (030 230 84 50 / ...). 

 

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd.

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden en dit klachtenreglement zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Download hier de folder voor de cursus "Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag'