Cursus Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag

Emotionele ontwikkeling is een belangrijke invalshoek om probleemgedrag te verklaren en te begrijpen binnen de gehandicaptenzorg. Deze cursus gaat in op nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

 

Het concept ‘emotionele ontwikkeling’ is in de Nederlandse gehandicaptenzorg ingeburgerd. Het gedachtegoed van zowel Heijkoop als Došen is zeer bekend. Het concept is een ‘vaste waarde’ geworden als het gaat om het begrijpen van ernstig probleemgedrag. 

 

Deelnemers maken kennis met verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling. We gaan op een interactieve manier de dialoog hierover voeren. Het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling staat centraal. De docenten beschikken over zowel theoretische als praktijkgerichte expertise. Deze cursus gaat uit van de CCE-visie op probleemgedrag.

 

Lees het Programma op hoofdlijnen met meer informatie over de docenten. 

 

Voor wie?

Orthopedagogen, psychologen, artsen (AVG) en psychiaters die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag. 

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Data

Deze cursus wordt in 2019 opnieuw aangeboden. data volgen!

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 1135,- inclusief digitaal cursusmateriaal en lunch. Exclusief eventueel aan te schaffen boeken.

 

Aanmelden

Meld je aan met dit formulier (via RINO groep). 
Deze cursus bieden we ook incompany aan.

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117).  Voor incompany mogelijkheden kun je terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186). Voor praktische vragen kun je je richten tot de RINO groep (030 230 84 50 / ...). 

 

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd bij FGzPt, NIP, VSR.

 

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden en dit klachtenreglement zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.