Cursus Emotionele ontwikkeling in relatie tot probleemgedrag

Emotionele ontwikkeling is een belangrijke invalshoek om probleemgedrag te verklaren en te begrijpen binnen de gehandicaptenzorg. Deze cursus gaat in op nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

 

Het concept ‘emotionele ontwikkeling’ is in de Nederlandse gehandicaptenzorg ingeburgerd. Het gedachtegoed van zowel Heijkoop als Došen is zeer bekend. Het concept is een ‘vaste waarde’ geworden als het gaat om het begrijpen van ernstig probleemgedrag. 

 

Deelnemers maken kennis met verschillende invalshoeken van emotionele ontwikkeling. We gaan op een interactieve manier de dialoog hierover voeren. Het vormen van een eigen mening over het concept emotionele ontwikkeling staat centraal. De docenten beschikken over zowel theoretische als praktijkgerichte expertise. Deze cursus gaat uit van de CCE-visie op probleemgedrag.

 

Lees het Programma op hoofdlijnen met meer informatie over de docenten. 

 

 

Voor wie?

Orthopedagogen, psychologen, artsen (AVG) en psychiaters die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag. 

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn ongeveer € 1000,- inclusief cursusmateriaal en lunch.

 

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan als belangstellende met dit formulier. De cursus wordt in het najaar opnieuw aangeboden, we houden je op de hoogte van wanneer precies! Deze cursus bieden we ook incompany aan.

Lees ook de aanmeldingsvoorwaarden

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117).  Voor incompany mogelijkheden kunt u terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186). Voor praktische vragen kunt u zich richten tot de RINO groep (030 230 84 50 / ...). 

 

Accreditatie

Voor deze cursus wordt accreditatie aangevraagd.

 

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Zie ook het Klachtenreglement Opleidingen en Cursussen.