Geïntegreerde analyse en aanpak van probleemgedrag in de ouderenzorg

Cursus Ouderenzorg vierkantDe toename aan complex gedrag in de ouderenzorg vraagt meer deskundigheid van professionals. Deze cursus richt zich op een geïntegreerde en interdisciplinaire analyse en samenwerking. 

 

Deze 3-daagse cursus gaat over de analyse en aanpak van probleemgedrag in de samenwerking tussen specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten en psychologen. Uitgangspunt bij deze cursus is de CCE-visie op probleemgedrag, waarbij de context altijd een belangrijke factor is bij analyse en interventie.

 

Naast interdisciplinariteit komt ook de samenwerking en afstemming met managers en teams nadrukkelijk aan de orde. Tijdens de cursus werk je aan een eigen casus om een optimale verbinding met de praktijk te maken.

 

Lees het Programma op hoofdlijnen

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld om de interdisciplinaire samenwerking in de ouderenzorg, met name binnen de verpleeghuizen, te bevorderen. Daarom is het wenselijk om als specialist ouderengeneeskunde en/of verpleegkundig specialist en/of psycholoog van een instelling samen deel te nemen aan deze cursus.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking). 

 

Data

Cursusdata zijn 11 november 2019, 9 december 2019 en 27 januari 2020.

 

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 975 inclusief lunch en digitale literatuur, exclusief eventueel aan te schaffen boeken.

 

Aanmelden

Meld je aan met dit formulier (via RINO Groep). 

Deze cursus bieden we ook incompany aan.

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117).  Voor incompany mogelijkheden kun je terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186). Voor praktische vragen kun je je richten tot de RINO groep (030 230 84 50 / ...). 

 

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd bij ABAN (Verenso), FGzPt, NIP, VSR.

 

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden en dit klachtenreglement zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.