Cursus Somatische verklaringen voor probleemgedrag

cover_kleinHoe zorg je er als gedragskundige voor dat mogelijke somatische verklaringen altijd deel uitmaken van de beeldvorming van een cliënt?

 

Wat zijn daarin de essentiële aandachtspunten? Met speciale aandacht voor signaleringsvaardigheden van betrokken professionals.

 

De centrale vragen tijdens deze 2-daagse cursus zijn:

  • Waar moeten gedragskundigen en begeleiders vooral alert op zijn als het gaat om mogelijke somatische aanleidingen voor probleemgedrag?
  • Hoe kun je er voor zorgen dat bij probleemgedrag somatische verklaringen consequent en systematisch onderdeel van de beeldvorming uitmaken?


Wij richten ons in deze cursus bewust op een combinatie van gedragskundigen en begeleiders, omdat zij samen een belangrijke rol vervullen bij het signaleren van vermoedens van somatische verklaring.

 

Lees het Programma op hoofdlijnen met meer informatie over de docenten.

 

Voor wie?

Voor gedragskundigen en senior-begeleiders die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 650,- inclusief cursusmateriaal, enkele publicaties van docenten en lunch.

 

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan als belangstellende met dit formulier. Je ontvangt dan bericht wanneer de cursus opnieuw gepland wordt. Deze cursus bieden we ook incompany aan.

 

Contact

Neem voor inhoudelijke vragen en incompany-mogelijkheden contact op met Inge Anthonijsz (088 - 44 66 186). Met praktische vragen kun je terecht bij Trijntje Veenstra (088 44 66 102).

 

Accreditatie

Voor al onze scholingsactiviteiten vragen wij accreditatie aan.

 

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Zie ook het Klachtenreglement Opleidingen en Cursussen.