Cursus Stemmingsstoornissen

CCE_lesmap_cover_kleinEnige jaren geleden verscheen de CCE Kennismodule Stemmingsstoornissen bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Aanleiding voor het samenstellen van deze module was de praktijkervaring dat stemmingsstoornissen bij deze groep niet altijd gesignaleerd worden.

 

Daarnaast bestaat het vermoeden dat stemmingsstoornissen bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking bovengemiddeld vaak voorkomen. Om die reden ligt in de kennismodule de nadruk sterk op (vroege) herkenning van stemmingsstoornissen.

 

Ook voor begeleiders

Bij het signaleren van een mogelijke stemmingsstoornis is de samenwerking tussen gedragskundige en begeleiders essentieel. Daarom nodigen wij voor deze 2-daagse cursus zowel gedragskundigen als begeleiders uit om deel te nemen. We richten ons dan vooral op ‘senior-begeleiders’, die nauw samenwerken met gedragskundigen en binnen hun team vaak een collegiaal coachende rol op inhoud vervullen.

 

In deze cursus staan we zowel stil bij het begrip stemmingsstoornissen (kennis van essentiële symptomen en onderliggende mechanismen) als bij de praktijk van gedragskundige en begeleider (signaleren, bespreekbaar maken, essentiële begeleidingskenmerken bij het ondersteunen van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en een stemmingsstoornis).

 

Materiaal

De deelnemers ontvangen de Kennismodule.

Lees het Programma op hoofdlijnen met meer informatie over de docenten.

 

Voor wie?

Voor gedragskundigen en senior-begeleiders die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg en belangstelling hebben voor en/of ervaring hebben met probleemgedrag.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 650,- inclusief cursusmateriaal, enkele publicaties van docenten en lunch.

 

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan als belangstellende met dit formulier. Je krijgt dan bericht wanneer deze cursus gepland wordt. Deze cursus bieden we ook incompany aan.

 

Contact

Neem voor inhoudelijke vragen en incompany-mogelijkheden contact op met Inge Anthonijsz (088 - 44 66 186). Met praktische vragen kun je terecht bij Trijntje Veenstra (088 44 66 102).

 

Accreditatie

Voor al onze scholingsactiviteiten vragen wij accreditatie aan.

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Zie ook het Klachtenreglement Opleidingen en Cursussen.