Cursus 'Diagnostiek en aanpak van zelfverwondend gedrag'

Cover 2 boek Zelfverwonding

In maart 2017 verscheen: Zelfverwonding. Artsen (AVG), orthopedagogen / psychologen en psychiaters uit het werkveld zijn bij de totstandkoming van dit boek betrokken geweest. Dit is een vervolg op “Zelf-verwondend gedrag aan banden: diagnostiek, interventie en evaluatie bij ernstige zelfverwonding bij kinderen met een (zeer) verstandelijke beperking” (CCE, 2011). 

 

Zelfverwonding is een veel voorkomend probleem met enorme consequenties. Dit thema is de afgelopen jaren structureel onderzocht door het CCE. De daarbij vergaarde inzichten vormen de basis voor het boek en het rogramma van deze 4-daagse cursus.

 

Programma

De cursus is ontwikkeld door hoofdauteur Bert Henderikse, samen met meerdere mede auteurs, die ieder vanuit hun specifieke kennis en ervaring bijdragen hebben geleverd aan het CCE onderzoek en de nieuwe uitgave.

 

Met deze cursus richten wij ons op gedragskundigen en AVG's die in hun praktijk te maken hebben met zelfverwondend gedrag en de mogelijkheid hebben om gedurende de cursus aan een eigen casus te werken.

 

Lees het Programma op Hoofdlijnen

 

 

Materiaal

De deelnemers ontvangen het boek Zelfverwonding.

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op ongeveer twee uur zelfstudie (voorbereiding en verwerking).

 

Voor wie?

Voor gedragskundigen en AVG's die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg.

 

Kosten

De kosten voor deelname rond de € 1.300,- inclusief cursusmateriaal, enkele publicaties van docenten en lunch.

 

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan als belangstellende met dit formulier. Je krijgt dan bericht wanneer deze cursus gepland wordt. 

 

 

Contact

Neem voor inhoudelijke vragen en incompany-mogelijkheden contact op met Inge Anthonijsz (088 - 44 66 186). Met praktische vragen kun je terecht bij Trijntje Veenstra (088 44 66 102).

 

Accreditatie

Voor al onze scholingsactiviteiten vragen wij accreditatie aan.

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Zie ook het Klachtenreglement Opleidingen en Cursussen.