Probleemgedrag in context: de rol van de gedragskundige

CCE_leergang_illustratie_zondertitelDit is een 7-daagse leergang voor gedragskundigen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2019 bieden we deze leergang weer aan, start 21 januari 2019.

 

Kritische reflectie

De opvatting van het CCE over aard en ontstaan van ernstig en aanhoudend probleemgedrag is het uitgangspunt van deze leergang.

 

Op basis van deze opvatting vindt een kritische reflectie plaats op je eigen rol en positie als gedragskundige. Dat doen we door een theoretisch kader aan te bieden, door het behandelen van casuïstiek binnen dit kader en door vertaling naar je eigen, concrete werksituatie.

 

Dit is dus geen leergang over bepaalde diagnostische categorieën, specifieke methodieken en praktische oplossingen voor bepaalde typen van probleemsituaties. Het is een leergang waarin het CCE zijn expertise ten aanzien van rol en positie van de gedragskundige overdraagt. 

 

Contextuele benadering

Het realiseren van veranderingen bij probleemgedrag is in onze benadering een methodisch proces. Dit bestaat uit beeldvorming, idiografische theorie, interventieplan en effectbeoordeling. De cliënt wordt altijd bezien in relatie tot zijn of haar omgeving.

 

Deze leergang is eerder met succes uitgevoerd: de deelnemers waardeerden de cursus zeer goed. We bieden de cursus in 2019 in geactualiseerde vorm opnieuw aan.

 

Voor wie?

De leergang is bedoeld voor gedragskundigen die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

 

Wij hanteren bij plaatsing de volgende criteria:

  • je hebt een universitaire opleiding tot gedragskundige
  • je werkt met mensen met een verstandelijke beperking én ernstig en langdurig probleemgedrag
  • je werkt daarbij samen met familie en begeleiders (de context)


De leergang is niet bedoeld voor gedragskundigen die incidenteel met probleemgedrag te maken hebben.

 

Lees het Programma op hoofdlijnen

 

Studiebelasting

Reken per lesdag op twee tot drie uur zelfstudie (voorbereiding, verwerking en vertaling naar eigen casus) en aan het einde van de leergang twee tot drie uren extra voor het eindverslag.

 

Locatie

Utrecht

 

Data

  • maandag 21 januari
  • donderdag 14 februari
  • vrijdag 15 maart
  • maandag 15 april 
  • maandag 13 mei
  • dinsdag 25 juni
  • dinsdag 10 september

 

alle dagen zijn van 9.00 - 17.00 uur

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 2.250,-. Inclusief digitaal cursusmateriaal en lunch. Exclusief eventueel aan te schaffen boeken.

 

Aanmelden

Meld je aan met dit formulier (via RINO Groep). 

Deze cursus bieden we ook incompany aan.

 

Contact

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Yvonne Zimmerman (088-44 66 117).  Voor incompany mogelijkheden kun je terecht bij Inge Anthonijsz (088-44 66 186). Voor praktische vragen kun je je richten tot de RINO groep (030 230 84 50 / ...). 

 

Accreditatie

Wij vragen voor deze leergang accreditatie aan bij NIP/NVO (K&J/OG)

 

Het CCE is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en vrijgesteld van BTW voor scholingsactiviteiten.

 

Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden en dit klachtenreglement zijn van toepassing op ons aanbod van scholing.

 

Zie ook het Klachtenreglement Opleidingen en Cursussen.