TeamUp: coaching en e-learning voor teams in de ouderenzorg

2_teamup_logo_payoffProbleemgedrag bij dementie leren begrijpen?

Ga samen met collega's aan de slag!

Natuurlijk herken je als verzorgende probleemgedrag bij dementie. Maar waarom gedraagt een cliënt zich zo? Wat is de oorzaak van dit gedrag? En hoe kun je ermee omgaan? Om je hiermee te helpen ontwikkelde het CCE ‘TeamUp’. 

 

Doe mee / bel 088 44 66 100 / mail ...


Wat is TeamUp?

TeamUp biedt je de mogelijkheid om samen met een CCE-coach
online leermodules (e-learning) te volgen. Ieder team in de ouderenzorg kan TeamUp kosteloos aanvragen bij het CCE. Doordat je de e-learning modules met een coach volgt, kun je je eigen inzichten delen en leer je van de ervaringen van collega’s. Zo groei je niet alleen zelf als professional, maar doen jullie dat ook als team!


Team + e-learning + coach = TeamUp

Elke dag opnieuw lever je als verzorgende de best mogelijke zorg aan mensen met dementie. Soms onder moeilijke omstandigheden, en vaak onder grote tijdsdruk. Waar haal je dan nog de tijd vandaan voor bij- en nascholing? En hoe stimuleer je als leidinggevende de uitwisseling van kennis binnen je team?
CCE helpt je op weg met TeamUp: onder begeleiding van een coach volg je samen met je team e-learning modules over dementie en probleemgedrag. Teamontwikkeling en kennisdeling in één! 

 

Online leren

Voor TeamUp gebruiken we e-learningmodules die het CCE speciaal ontwikkelde voor verzorgenden in de ouderenzorg. In iedere module leer je over een bepaald onderwerp aan de hand van een casus. De casus gaat altijd over de combinatie van dementie en probleemgedrag. Bijvoorbeeld: het levensverhaal, slechtziendheid of het onvermogen om te communiceren. 

 

Hoe TeamUp werkt

Bedenk met je leidinggevende hoe jullie TeamUp-team eruit gaat zien. Kies welke e-learning modules bij jullie team passen. Je mag zelf bepalen hoe vaak jullie de coach willen inzetten. De coach komt op een door jullie gewenst moment op jullie eigen locatie. Een TeamUp-sessie duurt een uur. 

 

Tijd voor team!

Aan TeamUp zijn geen kosten verbonden. Je moet er wél een uurtje tijd voor maken. Dat is niet niks in een omgeving waar tijd juist enorm schaars is. Deze tijdsinvestering ga je echter zeker terugverdienen! Door als team gezamenlijk op zoek te gaan naar onderliggende factoren van probleemgedrag ontdek je namelijk nieuwe interventies die je direct in de praktijk kunt toepassen. 

 

In overleg met het CCE bepaal je hoeveel keer je gebruik wilt maken van TeamUp. Het kan zijn dat jullie samen met de coach één e-learning module doorlopen, maar het mogen er ook meer zijn. 

 

TeamUp teamfoto

 

TeamUp in een notendop

  • In teamverband leren over probleemgedrag bij dementie
  • Online leermodules over verschillende thema’s
  • Een CCE-coach begeleidt het team op locatie
  • Kosteloos aan te vragen door elk team in de ouderenzorg
  • Een TeamUp-sessie met een coach duurt een uur
  • Bepaal als team hoeveel sessies en welke modules
  • Kies zelf de samenstelling van het team
  • Bepaal de beste invulling van TeamUp voor jouw organisatie
  • Teamontwikkeling en kennisdeling in één
  • Ontwikkeld vanuit het programma Waardigheid en Trots

 

Meer informatie en aanmelden

Wil je meedoen met TeamUp of meer informatie? Neem dan contact op met het CCE via ...  of 088 – 44 66 100.

TeamUp is door het CCE ontwikkeld in het kader van het programma Waardigheid en Trots.