Nieuwe ronde Beschrijf je eigen casus!

Beschrijf je eigen Casus: doe mee!Logo-LvC---BjeC-(witte-achtergrond)

Na de zomer van 2014 start een nieuwe ronde van Beschrijf je eigen Casus met 10 plaatsen voor gedragskundigen die zelf een eigen casus willen beschrijven.

Leren van Casussen

In ‘Leren van casussen' zijn casussen van cliënten met een verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag te raadplegen. Met tekst, beeld en geluid wordt duidelijk wat het probleem is, de oorzaak ervan en hoe het probleem is aangepakt. Ook het resultaat komt in beeld: hoe gaat het nu met de cliënt? Is er nog probleemgedrag?

Aanvankelijk werden alleen casussen beschreven vanuit de CCE-praktijk. Het maken van ‘Leren van casussen’ heeft ons veel geleerd. Het is leuk, lastig, maar vooral ook leerzaam om casussen te beschrijven volgens deze aanpak.

Daarom hebben we Leren van Casussen uitgebreid met "Beschrijf je eigen casus". In dit project kunnen gedragskundigen die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg leren hun eigen casusbeschrijving te maken volgens de methodische manier van Leren van Casussen. Binnen het project worden zo 50 casusbeschrijvingen gemaakt die hier gepresenteerd worden. Dit doen we in zes ronden met telkens 10 gedragskundigen. Inmiddels hebben al meer dan twintig gedragskundigen hun casus gepubliceerd op Leren van Casussen.


Ook meedoen?

Na de zomer start een nieuwe ronde. Je kunt je hiervoor nu inschrijven.

Hieronder staan de data waarop je beschikbaar moet zijn. De overige data worden tijdens het traject gezamenlijk vastgesteld.

  • Online instructie: donderdag 11 september van 15 - 17 uur.
  • Training in Utrecht: donderdag 2 oktober van 10 - 17 uur.
     

Meer informatie?

Neem contact op het het Landelijk Bureau van het CCE of lees de ervaringen van een deelnemer die je voor ging.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, dankzij een subsidie van Fonds NutsOhra.


Naar overzicht